General

7 mekkoa, joita emme malta odottaa puettavaksi syksyllä

Tämän hetken mekkotrendit ovat monipuolisia. Upeita mekkoja löytyy niin arkeen kuin juhlaankin eivätkä niiden hinnat ole pilvissä. Monelle mekko on arjen käytännöllisin vaate, sillä sen kanssa ei tarvitse miettiä vaatteiden yhdistelemistä. Mekko pujahtaa päälle parissa sekunnissa ja asu on valmis! Mekko onkin asukriisien pelastaja, joten jokaisen naisen vaatekaapista tulisikin löytyä muutama mekko sekä arkeen että juhlaan, joihin voi asukriisien aikana turvautua. Tässä artikkelissa kerromme, millaiset tämän hetken trendimekot sopivat arkeen ja juhlaan.

  1. Paitamekko on toimistotyöläisen lempivaate. Lukuisten naisten rakastamat paitamekot ovat mitä täydellisin vaate toimistolle puettavaksi. Paitamekko on tarpeeksi konservatiivinen ja peittävä olematta kuitenkaan tylsä. Yksinkertaisen laadukkaasta materiaalista valmistetun paitamekon saa sopimaan moneen tilaisuuteen asusteita vaihtamalla. Klassisten avokkaiden ja kauniiden korujen kanssa se sopii töihin, kun taas rentoihin tennareihin yhdistettynä se sopii rentoihin viikonloppurientoihin. Vaalea, oliivinvihreä ja farkunsininen ovat tämän hetken ykkösvärit paitamekoissa.
  1. Paksu villakangasmekko poolokauluksella on edelleen trendikäs. Poolokauluksinen neulemekko löytyy monen naisen vaatekaapista eikä suotta. Se on nimittäin kylminä syyspäivinä mitä parhain vaate töissä. Toimistolle sopii hieman leveämmän mallinen neulemekko, johon saa muotoa kauniilla nahkavyöllä. Vartalonmyötäinen malli taas sopii paremmin esimerkiksi syksyiseen deitti-iltaan, sillä korkokenkiin, kauniisiin ohuisiin sukkahousuihin ja pieneen laukkuun yhdistettynä siitä saa helposti deittiasukelpoisen.
  1. Maksimekko on trendikäs myös tänä syksynä. Vaikka maksimekot kuuluvat oleellisesti kesään, on niiden suosi jatkunut myös tälle syksylle. Pitkähihaiset maksimekot ovat todella trendikkäitä ja mikä parasta, ne sopivat sekä töihin että viihteelle. Maksimekkoa voi käyttää toimistolla jos mekko ei ole tyyliltään liian hippi tai nuorekas. Asiallisia ja aikuismaisia maksimekkoja löytyy kuitenkin monelta vaatevalmistajalta. Juhlavammaksi maksimekon saa, kun siihen yhdistää kauniit nahkanilkkurit ja upeat korut.
  2. Erikoisista kankaista ommellut pitkät juhlamekot ovat syksyn trendien yllättäjä. Metallisen näköinen lamé kangas on ollut syystrendien yllättäjä. Näyttävänä kankaana se sopiikin loistavasti juhliin. Metallinhohtoisen biletyylin viimeistelee ryhdikäs takki, stilettikorkokengät ja suuret korvakorut. Myös nahkaa näkyy paljon tällä hetkellä mekoissa. Töihin kovin erikoiset materiaalit ei sovi hyvin ellei työpaikan pukeutuminen ole todella vapaata.
  3. Trenssi taipuu tällä hetkellä myös sisäkäyttöön sopivaksi vaatteeksi. Trenssimekkoja näkee trenditietoisimpien naisten päällä paljon, mutta sen käyttö voi olla normaalielämässä haastavaa. Trenssissä ei nimittäin viitsi viilettää toimistolla eikä trenssimallinen mekko oikein sovi edes juhliin. Idea on kuitenkin mielenkiintoinen, joten odotamme näkevämme trenssimekkoja sisäkäyttöön paremmin soveltuvissa materiaaleissa.
  1. Kasarityyliset iltapuvut. Kaikki, mikä muistuttaa meitä kahdeksankymmentäluvusta on jälleen suurta huutoa. Räväkät kasarivärit, olkatopatut jakut, ylisuuret korut ja suuret hiuspannat näkyvät kaikkialla katukuvassa ja ovat elävä muistutus siitä, että ihanan kauhea kasarityyli sulattaa edelleen sydämiä. Iltapuvuissa kasarityyliset suuret hihat, neonvärit, pilkut ja rusettiyksityiskohdat ovat tänä syksynä muodissa. Kasarityylissä parasta on se, että pukeutumista ei oteta liian vakavasti, joten tämän syksyn juhlalook saa olla leikittelevän suurieleinen ja täynnä yksityiskohtia. Iltapuku saa siis olla nyt katseet kääntävä ja mitä enemmän se tuo mieleen Dynastia televisiosarjan naiset, sen parempi!
  1. Printtikuvioidut mekot ovat syksyn hauskin trendi. Eläinkuviot, suuret ja pienet kukkaprintit, tähtikuviot, abstraktit kuviot, ruudut, raidat ja pallot… Olipa kyseessä millainen printtikuvio tahansa, on sen muodikkuus tällä hetkellä taattu. Töihin sopii neutraalin väriset klassiset printtimekot, koska ne eivät aiheuta työkavereille päänsärkyä. Isommat ja näyttävämmät printtikuviot taas sopivat juhliin.